Наши кметове обсъждат проблемите на изселниците в Бурса

Сближаването на „столицата на изселниците“ Бурса и общините в Източните Родопи да се развива не само на базата на хилядите пътуващи между двата региона, но и с повече съвместни работещи инициативи на местните власти от двете страни на границата.

Това бе основният акцент в проведените в Бурса разговори на кмета на Голяма община Алинур Акташ и на кмета на община Османгаази Мустафа Дюндар с представители на местните власти в България и активисти на ДПС.

В нашата делегация бяха кметовете на Джебел и Стамболово Неджми Али и Аднан Йълдъз, председателят на Общинския съвет в Джебел Сейфи Мехмедали, председателят на разпоредителния орган в Стамболово Ербил Халим и областните председатели на ДПС в Кърджали и Хасково Ресми Мурад и Мехмед Атаман.

„Новите мандати са предизвикателство за кметовете и от двете страни, като съвместните инициативи могат да обхванат най-различни сфери на живота, за което има очаквания и от избирателите. Инициативността може да се прояви на полето на европейските проекти“, отбеляза кметът на Джебел Неджми Али.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *