Земеделци затвориха пътя за Маказа /ОБНОВЕНА/ Поискаха оставката на министър Кирил Вътев

Нов живот

Точно в 11 часа на 9 февруари недоволните земеделци и животновъди от област Кърджали затвориха за час международния път за Гърция на спирка Джебел.

Родопските фермери се присъединиха към националния протест, който се провежда за четвърти ден. Протестиращите затвориха шосето с трактори и друга тежка техника, изсипаха мляко и тор на асфалта, запалиха бали слама.

Основната група бе част от Сд ружение „Обединени български животновъди“ с председател Бойко Синапов. Той заяви, че не са доволни от бюджета, отреден за бранша, защото е почти непроменен, не е калкулирана инфлацията, а ставките за подмогане са ниски.

Категорични сме в искането си за оставката на министър Кирил Вътев. В началото го подкрепихме, но се видя, че той и екипът му не могат да свършат работа. Трябва да защитим интереса на българския производител и преработвател, притиснат от големите търговски вериги. Тласкат народа да яде сухи млека и скакалци, докато ние не можем да си продадем произведеното. Настояваме за законодателни промени, които да дадат реален ефект върху сектора, категоричен бе Бойко Синапов.

Той призова колегите си да подкрепят насрочения за 13 февруари национален протест в София.

Снимки: eTv

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *