Оранжерийни производители се оплакват, че не са допуснати на срещата в Министерския съвет

Нова среща на протестиращите земеделци се състоя в Министерския съвет. Фермерите искат преразглеждане на „Зелената сделка“, защита на българското производство, компенсации на загубите от големия ценови срив на пазара, породен от вноса на евтина земеделска продукция от Украйна.

Фермерите днес отново блокираха възлови пътни участъци в страната. По думите на протестиращите предложенията от правителството не са били приемливи и поради тази причина протестите им продължават. Идеите на управляващите бяха изложени по време на двете срещи с премиера акад. Николай Денков и министъра на земеделието Кирил Вътев,

Има и различия, и напрежение при отделните земеделски организации. Основното различие е относно искането за оставка на земеделския министър, което не се приема от някои организации и се определя като политическо.
От бранша не приемат и предложението земеделците да представят данъчните си декларации от НАП, за да се провери дали са били на загуба.

„Сега не ни допускат вътре и ни вадят някакъв списък, изпратен от министъра на земеделието кои ще преговарят. Ние сме национална асоциация на оранжерийните производители. 50% от оранжерийните производители членуват при нас. Другата оранжерийна асоциация има частен интерес”, каза Велин Георгиев от Национална асоциация на оранжерийните производители.

Георгиев обвини земеделския министър Кирил Вътев, че не защитава интересите на оранжериите. Той допълни, че настояват за оставката на министъра, но това не е цената той да не ги допуска до преговорите.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *