Разследват убийството на 37-годишен българин в Южна Италия

Италианските власти разследват убийството на 37-годишен работник от български произход в околностите на Санта Кроче ди Маляно, област Молизе, съобщи сайтът на телевизия RAI.

Мъжът бил намерен тежко ранен в главата пред портите на една от фермите в района, до микробус с отворени врати. Имал обширна рана на слепоочието, за която се предполага, че е нанесена с дървен прът.

Открили го военни от близкото поделение. Извикали „Бърза помощ“ веднага, но мъжът починал в линейката напът за болницата в град Термоли.

Властите са отвели за разпит в участъка в Ларино хората, които са се намирали по това време във фермата. По техни думи нямат нищо общо със случая.

Подозренията са, че жертвата е била хваната да влиза с взлом във фермата с цел кражба и е била нападната с прът или дървена бухалка.

В миналото 37-годишният българин е работил на непостоянен договор в земеделска ферма в Санта Кроче ди Маляно, до град Кампобасо.

Разследването на убийството се координира от заместник-прокурора на Ларино Мариана Мео, която е разпоредила аутопсия, и е поверено на карабинерите от разследващото звено на провинция Кампобасо, заедно с военните от поделенията в Ларино и Санта Кроче ди Маляно.

Засега са изключени връзки с организираната престъпност.

Източник: ДИР.БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *