Любим туристически район за българите в Истанбул става модерна пешеходна зона

Денонощен труд кипи на една от най-търговските и туристически улици в Истанбул – улица „Орду“ в Лалели, кв. „Фатих“. Тук е пълно с хотели, заведения и търговски обекти. Повечето туроператори и туристически агенти, които организират индивидуални и групови посещения на български туристи, настаняват именно в този район своите клиенти.

 

Преди старта на ремонта този район бе известен с големия си транспортен хаос и задръствания на автомобили и автобуси. С всеки изминал ден улицата се превръща в модерна пешеходна зона. Улица „Орду“ вече е мястото, където пешеходците могат да се разхождат удобно и без никакви препятствия, текат заключителните ремонтни дейности.

Подновени са осветителните стълбове, зоните за сядане. Проектът включва и поставяне на указателни и ориентировъчни табели на улицата.

 

В допълнение към дейностите по озеленяването и пешеходната зона на улица „Орду“, местните власти обновиха и цялата инфраструктура от 70 километра по улицата. В допълнение към 70-километровата инфраструктурна работа, те са укрепили и интернет инфраструктурата на региона, като е положена 13 километра оптична мрежа.

 

Снимки: Руслан Йорданов

Източник: bgtourism.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *