Гръмотевици удариха лифтове на Пампорово

Днес затвориха ски зоната на Пампорово, съобщиха от курорта във „Фейсбук“.

„Моля да приемете нашите извинения за създаденото ви неудобство от неотварянето на ски зоната на Пампорово днес сутринта, което е направено с оглед вашата безопастност предвид неблагоприятните климатични условия – излялото се голямо количество дъжд от вчера и през нощта и факта, че няколко основни лифтови съоръжения бяха поразени от гръмотевици.

Извън това, бихме искали да ви информираме, че част от ски пистите – основните черни и червени писти и всички влекови съоръжения няма да работят през днешния ден, защото не бихме искали да правим компромис с вашата безопасност, предвид излелите се 36л/кв.м. дъжд.

Независимо, че отваряме ски писти: Снежанка №1 – Малката стена, Снежанка 1а – ръкава от ски писта 6 към Малка стена; Снежанка №6 – зелената от вр. Снежанка до долна станция на ПВЛ №5 – новия шестседалков лифт на Малина; Снежанка № 6а – т.нар Дельово дере – горната част на Снежанка №2 и включването ѝ в ски писта Снежанка №6 и Снежанка №11, не препоръчваме ползването на зоната, защото снегът е изключително тежък и на места въпреки усилията да отводним зоните все още се е събрала много вода.

Работещите лифтови съоръжения за деня ще са: ПВЛ 1 – Автогара – х.Студенец; ПВЛ 2 –х.Студенец – вр.Снежанка; ПВЛ 5 – Малина – вр. Снежанка и ПВЛ 7 – Двата моста – вр. Снежанка. На ски зона Малина работят и двете пътеки за начинаещи и деца.

Молим, всички вас да проявите нужното разбиране, тъй като въпреки нашето желание, не можем да ви предоставим перфектни условия за ползване на ски зоната на Пампорово и правим това с желанието да ви осигурим все пак някакви сравнително безопасни условия за каране на ски и сноуборд.

От утре ски зона Пампорово ще работи с нормално работно време!“

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *