2,37 промила отчете дрегерът на водач на Ауди и наличие на кокаин Друг подпийнал шофьор нацели електрически стълб с БМВ

Двама водачи, управлявали след употреба на алкохол, а единият от тях и след наркотици, са установени при специализирана операция на територията на област Кърджали. На 9 февруари около 22,30 часа в село Пряпорец полицаи извършили проверка на 34-годишен, който се придвижвал с „Ауди“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 2,37 промила, а за наркотици – положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ.

На 10 февруари около 22 часа в село Старово 34-годишен водач на „БМВ“ загубил контрол над управлението и се блъснал в електрически стълб. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,76 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачите са били задържани за срок до 24 часа в полицейските управления в Кърджали и Кирково. Образувани са бързи производства.

Още 306 моторни превозни средства и водачите им са били проверени в специализираната операция. Констатирани са 64 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 12 акта и 52 фиша.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *