ТЕМИДА: Съдът прекрати делото за нарязаната с макетно ножче Дебора от Стара Загора (Снимки)

Пловдивският съд прекрати съдебното производство срещу Георги Георгиев, обвинен в нападението срещу 18-годишната Дебора от Стара Загора.

„Делото е върнато на прокуратурата заради процесуални нарушения“, заяви след разпоредителното заседание Валентин Димитров, един от адвокатите на 26-годишния Георги.

Причината за решението на магистратите са процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт и по-точно – неясноти относно механизма на извършване на деянието, каза адвокат Димитров.

Георгиев остава в ареста, но определението за това подлежи на обжалване в 7-дневен срок и той ще може да направи нов опит да излезе на свобода пред Окръжния съд.

Георги Георгиев дело Дебора
БГНЕ

 

Дебора дело
БГНЕС

Преди днешното заседание Дебора за пръв път срещна лице в лице Георги след неговия арест.

26-годишният мъж е предаден на съд по три обвинения.

Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с черен макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си – остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето.

Третото обвинение е за това, че от началото на месец април до 25 юни миналата година в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги на шест пъти се заканил с убийство на Дебора и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.
За трите престъпления максималният срок на наказанието е до 10 години „лишаване от свобода“.

Дебора дело
БГНЕС

Защитникът на Дебора Михайлова Симеон Даскалов заяви, че младата жена ще заведе и граждански иск срещу Георгиев, който ще бъде предявен след решението на съда. На заседанието магистратите решиха искът да не се гледа в едно с настоящото производство.

По случая бяха изготвени шест експертизи от над 20 вещи лица. Обвинителният акт е от 31 страници.

Инцидентът е станал в края на юни м.г., но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли 2023г. Сигнал за нападението е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 31 юли Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража“, но след налагането ѝ няколко пъти адвокатите на Георгиев искаха промяна в по-лека. Исканията не бяха уважени от окръжните магистрати в Стара Загора.

Случаят на Дебора предизвика серия от протести в цялата страна.

Източник: Дарик

1 Отговор

  1. ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ каза:

    БРАТЧЕДА НЯМА ПАРИ ДА СИ ПЛАТИ ОТКУПА, АКО ПЛАТИ МОЖЕ ДА МУ НАМАЛЯТ ПРИСЪДАТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *