Крадци източват хиляди литри гориво от камиони, спрели за почивка Последното посегателство е отпреди дни в района на Монтана

Цените на горивата отново тръгнаха нагоре, а с това не спират и кражбите на бензин и дизел от тежкотоварни автомобили, спрели за почивка. Последното посегателство е от преди дни и е извършено в района на Монтана, където неизвестни са източили 700 литра дизелово гориво, докато шофьорът почивал на отбивка по главния път за „Дунав мост 2“.

На отбивката след село Горна Вереница е имало най-много кражби. Според Захари Захариев – началник на участък „Огоста“ към РУ- Монтана, през 2023 г. са извършени осем посегателства.

„Две от тях в началото и шест – в края на годината. През тази има една кражба на дизелово гориво от тежкотоварен автомобил. Най-голямото източено количество е около 1000 литра. Крадците действат през нощта, организирано, с две или повече МПС, с различни табели. Проучват маршрута и виждат къде спират камионите. Единият автомобил действа като „отцепка“. Източват чрез помпа или маркуч. Не се съобразяват колко от горивото е изтекло на земята“, разкри той.

По думите му вече има задържани. „Установени са четири групи в различно съучастие. Едно лице е задържано с мярка за неотклонение. Извършителите са от региона на Видин. Горивото се продава и се пласира сред земеделци. Съветът ми към шофьорите е да спират на обособени за целта места – на тир паркингите“, каза още Захариев.

НОВА.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *