Обучават фермерите как да ползват продуктите за растителна защита Запознават ги с „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства"

Нов живот

На 20 февруари 2024 г., в Дом на техниката се проведе информационно-обучителен семинар на тема „Нормативни изисквания при попълване на дневник за растителнозащитните мероприятия. Изисквания към употребата на продукти за растителна защита“. Проявата бе организирана от Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Кърджали; Българска агенция по безопасност на храните – Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Кърджали и със съдействието на ТО на НТС – Кърджали.

Участниците бяха запознати с правилата и изискванията при употреба на продукти за растителна защита; нормативните изисквания при попълване на дневниците за растителна защита; контролът, осъществяван от БАБХ; изискванията за упражняване на самоконтрол.

Във втората част на семинара присъстващите се запознаха с дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 „Консултантски услуги за малки земеделски стопанства“ от мярка 2 от ПРСР.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *