Дънди връчи приза „Ученик на годината“ на две абитуриентки На тържествена церемония отличиха най-добрите ученици, учители и директори от професионални гимназии с икономически профил и специалности за 2023 г.

Нов живот

Гергана Янакиева, директор „Човешки ресурси и Администрация“ в „Дънди Прешъс Металс“ връчи награда в категорията „Ученик на годината“.

На 15 февруари за първи път се проведе тържествена церемония по връчване на Годишните награди за образование по икономика в средните училища 2023 г., организирана от Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Синдикат на Българските учители (СБУ). „Дънди Прешъс Металс“ беше част от спонсорите на събитието.

В Националния конкурс на ВУЗФ, СБУ и НАПИ взеха участие над 80 учители, ученици от 11. и 12. клас и директори, а авторитетна комисия, съставена от преподаватели и експерти на организаторите, с председател доц. д-р Джеймс Йоловски, зам.-ректор на ВУЗФ, разгледа всички номинации в Националния конкурс и определи победителите в отделните категории.

По време на събитието бяха отличени най-добрите ученици, учители и директори от професионални гимназии с икономически профил и специалности, профилирани гимназии и средни училища с паралелки с изучаване на икономически дисциплини. Всички наградени получиха публично признание за успехите, благодарение на уменията и познанията си, защитени по време на участия в олимпиади, национални и международни състезания и при разработване на проекти и иновации.

Гергана Янакиева, директор „Човешки ресурси и Администрация“ в „Дънди Прешъс Металс“ имаше удоволствието да връчи две награди в категорията „Ученик на годината“ за 2023 г. Тя награди Никол Богданова, ученичка от 12 клас в Неврокопската гимназия „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев и Вивиан Петрова, ученичка от 12 клас в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Видин.

Един от основите приоритети на „Дънди Прешъс Металс“ е качественото образование. Повече от две десетилетия компанията е основен спонсор на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“ – първата частна фирмена гимназия в България, намираща се на територията на община Челопеч. През годините училището е сред най-добрите средни училища в страната.

Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград споделят едни от най-добрите практики, свързани с образованието. През летните месеци организираме стажантска програма за ученици и студенти, за да помогнем на всички участници в нея, да доразвият уменията си и да надградят знанията, които имат.“, каза Гергана Янакиева.

Тя поздрави отличените в категорията „Ученик на година“ като им пожела да не спират да се развиват, да трупат знания и ценен опит, да имат още много бъдещи успехи.

На тържествената церемония присъстваха над 100 директори, учители, ученици, началници на Регионални управления на образованието от цялата страна, експерти от МОН, синдикални и образователни дейци. Събитието завърши с обща снимка на всички наградени и награждаващи официални лица и с пожелания за много успехи и високи постижения през 2024 г.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *