СУ „Отец Паисий“ се сдоби с 10 нови кабинета от два спечелени проекта

Нов живот

През последните няколко години интересът към STEM специалностите се радва на небивал успех. СУ „Отец Паисий“ с природоматематическа насоченост е единственото училище в областта, което към момента предлага четири паралелки след 7. клас със STEM насоченост. Наскоро дойде и добрата вест, че училището се е класирало с проектното си предложение за „Концепция за изграждане на училищна STEM среда“. Този проект предвижда да бъдат обособени четири зони в осем самостоятелни пространства, в следните направления: „Роботика и кибер-физични системи“, „Дизайн и 3D прототипиране“, „Природни науки“ и „Математика и Информатика“. Ще се оборудват осем ВОСКС ( Високотехнологични оборудвани и свързани класни стаи), разположени в зоната на STEM центъра.

Преподавателите по история и цивилизация и география и икономика също се стремят да стимулират интересите на младите хора, които имат желание да развиват критическо мислене и комуникативни умения на база на предметите, свързани с хуманитарния цикъл. В навечерието на националния ни празник – 3 март, СУ „Отец Паисий“ дообзаведе два кабинета по история и география със средства от поредния спечелен проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 1 „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“. В обновените кабинети  по история и  география са поставени интерактивни мулти тъч дисплеи, нови бели дъски, закупени са абонаменти за образователните платформи „Атласи“ и „Уча се“, географски и исторически карти, игри, пъзели и други дидактически материали. Сбъдна се едно отдавнашно желание на историци и географи да обособят пространство с ясно изразен хуманитарен облик, което да стимулира интереса на учениците, превръщайки класната стая в желано учебно пространство.

Да пожелаем на ученици и учители да се насладят на високите технологичните иновации, модернизираната и обогатена материалната база и новите учебно-техническите средства.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *