България с тежко поражение от Украйна на Арена Арда, лъвиците загубиха с 0 на 4 (Снимки+Видео) Мачът на 23 февруари е от турнира на УЕФА Лига на нациите

Валентина ИВАНОВА

Женският национален отбор на България допусна тежко поражение с 0:4 от Украйна в първи плейофен мач от Лига на нациите. Реваншът е на 27 февруари в Анталия, а победителят ще получи място в Лига В за следващото издание на надпреварата.

Още в първото полувреме, обаче, гостите бяха точни с два удара във вратата на българките. Резултатът още в първото полувреме бе 0: 2 в полза на Украйна. В 11-ата минута българската вратарка се намеси ключово, излизайки навреме, за да блокира Тамила Кимих. В 24-ата минута Вероника Андрухив не остави шансове на българската защита. Нападателката на Украйна се възползва от перфектно центриране на Олга Овдичук, за да направи преднината на своя тим от два гола.

През втората част Украйна продължи да доминира тотално на терена в Кърджали. В 85-ата минута Ина Хлушченко заби трети гол в мрежата на Роксана Шахънска след груба грешка в защитата на тима на Силвия Радойска.

Припомняме, че българките се класираха за участие в плейофите от турнира на УЕФА Лига на нациите – жени. Баражът е най-доброто постижение за този състав, което може да ги изкачи от Лига С в Лига Б.

Българският национален отбор е много талантлив млад тим, на средната възраст от 22-23 години, с голям потенциал. Изгражда се вече 4 години. Момичетата трупат опит, във всеки следващ мач играят по-добре. 14 от тях участват в първенства в цяла Европа, а това допълнително вдига нивото на състава.

На стадиона беше Георги Иванов-Гонзо,  издигнат преди дни за президент на БФС. Той похвали организацията и условията на кърджалийската Арена Арда, като споделя, че ще направи всичко възможно стадионът да се ползва за тренировки на женския национален отбор по футбол, както и за лагери на младежките гарнитури U17 и U19. Той е останал доволен и от условията на стадиона в Момчилград, на който се подготвяха както домакините, така и гостите от Украйна.

 

Снимки: Ваня ИВАНОВА

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *