Славейковци гостуваха на кмета Ерол Мюмюн Визитата е част от проект за гражданско образование, финансиран от фондация "Америка за България"

Продължава реализирането на проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“, който се изпълнява от сдружение „Инициатива за развитие-Кърджали решава“ в партньорство с Община Кърджали, Регионална младежко сдружение „Кърджали за теб“, АРИРИ, ЦПЛР–ОДК – Кърджали, с финансовата подкрепа на  Фондация „Америка за България“.

На 21 февруари, ученици от СУ „П. Р. Славейков”, имаха вълнуващи срещи в Община Кърджали.  Заедно с г-н Димитър Димов, те подготвят видео клипове, чрез които да представят структурата и функциите на местната власт,  както и формите на гражданско участие пред своите съученици и гражданите.

Първата среща беше с председателя на Общински съвет Кърджали – г-н Мухарем Мухарем, който отговори на въпросите на младите хора, разказа им за работата на Общинския съвет и Постоянните комисии към него. Г-н Мухарем сподели радостта си от факта, че младите хора имат желание да получат информация и знания за местното самоуправление и ги увери, че могат да разчитат на неговата подкрепа.

След това учениците имаха възможност да се запознаят с работата на секретаря на Община Кърджали – г-н Себахатин Риза , както и с отговорностите на един от зам. кметовете – г-н Тунджай Шукрю . И двамата изразиха своето вълнение и задоволство от срещата, от интереса, който младежите проявяват към работата на общинска администрация.

Последната среща беше с кмета на община Кърджали. Г-н Ерол Мюмюн беше гостоприемен домакин, предразположи младежите и проведе приятелски разговор с тях, в който сподели за изборите в живота, за това колко е важно да работиш упорито, за да сбъдваш мечтите си. Кметът отговори на въпросите на младите хора, разказа им колко е важно управлението да е прозрачно и в полза на гражданите. Г-н Мюмюн изрази готовността на Община Кърджали да съдейства за получаване на  информация за работата на местната власт, за правата на гражданите и възможностите за участие в процеса на вземане на решения на общинско ниво, да подкрепи усилията за изграждане на активно гражданско общество.

Проведените срещи показаха, че младите хора са приоритет за местната власт.  Те  бяха удовлетворени и мотивирани да продължат да работят и да се развиват като активни граждани.

По проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“,  ученици от средните училища в град Кърджали се запознават със местното самоуправление отблизо – посещават заседания на Общински съвет и Постоянните комисии към Общински съвет Кърджали. Предстоят срещи-дискусии на младите хора с представители на местната власт.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *