Церемонията „Даскеер“ се проведе за 23-ти път Ученическият парламент събра 6000 лева за Таня и Рени

Нов живот

В четвъртък вечер в залата на Театрално-музикалния център в Кърджали се проведе 23-тата поред церемония за награждаване на учители „Даскеер“, организирана от Ученическия парламент на най-голямото кърджалийско училище „Петко Рачов Славейков“. Билетите на стойност 10 лева се продадоха за по-малко от един час и много любители на младежкото творчество и хумор не успяха да съпреживеят емоцията пряко. По традиция проявата с благотворителен характер и още в началото бе обявено, че приходите ще бъдат за лечението на Рени и Таня.
Първата награда на 23-тото издание на „Даскеер“ бе присъдена на директора Милко Багдасаров за множество категории, вкл. любим директор. Допълнителна изненада за него бе и специалната грамота от Националната мрежа за децата за цялостен принос в грижата за децата и правото им да бъдат чути, както и видео с поздравление от председателя на Управителния съвет на НМД.
Подготвената от гимназистите програма по традиция бе изпълнена със забавни скечове, танци в различни стилове, песни и думи на благодарност към учителите. Специален гост на Даскеер 2024 бе Ния Петрова – победител в 5-тото издание на „Гласът на България“ и приятел на „Славейков“, за което получи и награда Даскеер.
В категория български език и литература статуетката отиде при Ваня Димитрова, чужди езици – отново при Христина Янева, математика и информатика – при Златомира Джисова, история и география – при Венелин Башев, биология, химия и физика – при Янислава Парнарова, физическо възпитание и спорт – при Антон Димитров, а наградата за изкуства взе Райна Паслиева. Три учителки се наредиха на първо място в категория Топ начален учител – Мария Димитрова, Анелия Акалиева и Ивета Хаджиева. От специалните награди за любим учител бе награден историкът Милен Филипов, най-деен – педагогическият съветник Катерина Дикмева, най-забавен – географикът Месут Али, учител-приятел – историчката Кети Георгиева, най-чаровна усмивка – младата българичка Александра Заимова, най-креативен е Димитър Димов, най-стилен учител е младата преподавателка по английски и испански Мерай Дауд, а учител за пример – Нешка Шопова.
Отново бяха отличени и наградени със статуетки най-добрите абитуриенти в съответните направления и специални награди.
Темата на Даскеер 2024 бе семейството. Всички присъстващи се съгласиха, че „Славейков“ е наистина едно голямо семейство, в което всеки подкрепя другия. И като в едно семейство дори да спорят по пътя към успеха, все пак го достигат, защото се обичат и си помагат.
В крайна сметка на финала председателят на Ученическия парламент Виктория Михайлова обяви, че сумата от продадените за Даскеер билети и кутиите на входа е общо над 6000 лева, които ще бъдат разделени и преведени по сметките на Таня и Рени.
Церемонията „Даскеер“ е част от иновативната седмица в „Славейков“. Тази вечер седмицата завършва с концерта „Гласовете на Кърджали с Кеф Бенд“ в Дома на културата от 18:00 часа, който също е благотворителен за каузите на Таня и Рени.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *