Концертът Гласовете на Кърджали събра 6000 лева за болните Рени и Таня Благотворителната проява се организира от Училищно настоятелство „Пробуда“ при СУ „П.Р.Славейков“ с подкрепата на КЕФ бенд

Валентина ИВАНОВА

Благотворителният концерт, организиран от от Училищно настоятелство „Пробуда“ при СУ „П.Р.Славейков“, събра на 23 февруари десетки любители на музиката. На сцената в Дома на културата се изявиха певци, участвали в различни издания на телевизионния конкурс „Гласът на България“: Ния Петрова, победителка в 5-тия сезон, Пламен Бонев – финалист в сезон 7, Вера Бурмова от сезон 5 и Мария Колева – полуфиналист в последното издание. Присъедини се и гласовитата Райна Паслиева, а основната тежест изнесоха музикантите от КЕФ бенд с вокалистки Мария Белева и Елица Ламбева.

Организаторите обясниха, че певците и музикантите няма да получат нито лев за своите изпълнение, нито за други разходи. Ангажираните в логистиката на проявата са работили на доброволни начала.

Община Кърджали предостави безвъзмездно залата на Дома на културата за провеждането на благотворителния концерт. Славейковци предлагаха свои кулинарни специалитети и сувенири на специален базар преди началото на концерта.

 

Резултатът от проявата се изразява в сумата от близо 6000 лева, които ще бъдат разделени поравно за лечението на Таня Тончева и Ренета Храмова.

Снимки: Ваня Иванова

                                                                                                                                                                                                                            Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *