Осъдиха Община Кърджали да заплати 3000 лв. на дете след нападение от безстопанствени кучета

Община Кърджали да заплати обезщетение в размер на 3000 лв. – главница, ведно със законната лихва за претърпени неимуществени вреди на 8-годишно момиче от областния град, в резултат на нападение от безстопанствени кучета, постанови със свое решение Районният съд в Кърджали, става ясно от публикуваното решение по делото.

Инцидентът станал на 3 юли миналата година на паркинг в един от кварталите на града. Тогава баща и дъщеря излезли от блока си рано сутринта, като момиченцето, тогава на 8 години, вървяло преди баща си към семейния автомобил на паркинга до кооперацията. Пет-шест безстопанствени кучета подгонили детето, което от своя страна тръгнало да бяга, спънало се и паднало, вследствие на което получило наранявания.

От съдебното решение става ясно, че детето не е било нахапано. Разпитани са и свидетели. Случката провокирала подписка от живущите на адреса.

Освен главницата и лихвите по нея, Община Кърджали ще трябва да заплати също близо 500 лв. държавни такси и адвокатски възнаграждения.

Решението подлежи на обжалване пред по-горна инстанция в двуседмичен срок от връчването му.

Припомняме, че това не е първият случай на нападение на бездомни кучета над жители на общината, както и на постановяване на парично обезщетение на пострадал. В средата на миналата година 45-годишна жена бе нахапана от куче в централен парк.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *