Старши и младши посланици на Европейския парламент от Езиковата бяха на регионална среща в Пловдив

Младшите посланици на Европейския парламент от Езикова гимназия „Христо Ботев“ Кърджали взеха участие в регионална среща на училища – посланици на Европейския парламент, провела се на 22. февруари  в Средно училище „Любен Каравелов“ град Пловдив. Срещата  бе организирана от Бюрото на Европейския парламент в София  започна с  опознавателна игра и интерактивно занимание за европейските избори. Проф. Ингрид Шикова експерт европейска интеграция, катедра „Европеистика“ към СУ „Св. Климент Охридски“ продължи темата за изборите с презентация и диалог с учениците. Три училища – посланици на ЕП  представиха  театрални диалози на европейски теми.

Срещата завърши с работа в седем творчески работилници, в които младшите посланици от Кърджали Бурчин  Кезим, Белен  Догу, Андреа Богданова, Росица Найденова, Виктория Сурков, Селин Сюлейман, Георги  Дичков,  Сандрина Миланова и  Петко  Тодоров  се включиха активно и показаха своето отношение и креативност работейки по темите: „Познай европейските ценности“, „Информирани и ориентирани за европейските избори 2024 − социалните мрежи в полза на кампанията“, „Нашите права на граждани на Европейския съюз“ и „Докъде и как с изкуствения интелект в образованието“. Старшите посланици в лицето на придружаващите учениците учители – Галина Запартова – психолог  и  Анета Танкова – учител по география, обмениха идеи за работа по Програмата с други свои колеги.

Акцентът на минали и предстоящи дейности на участниците в проекта през настоящата учебна година са Европейските избори 6 – 9 юни 2024 г. Младите посланици са ентусиазирани и готови за нови предизвикателства, свързани с информационни дейности, свързани с предстоящите избори.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *