В СУ „Васил Левски“ в Крумовград казаха „Не на тормоза в училище“ И учители, и ученици сложиха ръчно изработени колиета от картон с розова фланелка, на които бе написано „ Не на тормоза, но не за ден!“

Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва Международният ден за борба с тормоза в училище или т.н. Ден на розовата фланелка.

Розовото е символ на нашата позиция на неприемане на тормоза в училище.
       И тази година учениците и учителите от начален етап от СУ „Васил Левски“ в Крумовград казаха „Не на тормоза в училище“. Отбелязването на този ден ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуация на тормоз и как да се противопоставяме на тормоза. Всеки клас се включи с разнообразни дейности. Изработени бяха кътове, постери.  На вратите на всяка класна стая бяха сложени флаери с надпис „Кажи стоп на тормоза“. Класните ръководители запознаха учениците с историята за обявяване на последната сряда от месец февруари, като Световен ден за борба с тормоза – Ден на розовата фланелка. Проведоха се беседи, като им бе казано, че е необходимо всеки ден да бъдем добри и състрадателни, мили и учтиви, да проявяваме разбиране и съчувствие към другия.  Бе изработено табло от четвъртокласници: „Нашите послания за разбиране, приемане, обич и приятелство“, написани върху хартиени розови фланелки.

      Всички ученици  и учители в знак на съпричастност в борбата с тормоза,  си сложиха  ръчно изработени колиета от картон с розова фланелка, на които бе написано „ Не на тормоза, но не за ден!“

Честването  на Ден на розовата фланелка приключи с традиционно българско хоро, а към небето полетяха розови балони с послания за добро.

 

   Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *