Лястовицата на йовковци полетя в помощ на Рени и Таня (Снимки + Видео) Гвоздеят в благотворителния концерт бяха Валя Балканска и Петър Янев

Валентина ИВАНОВА

Стотици кърджалийци изпълниха залата на театъра, за изразят своята съпричастност към болните Таня и Рени. Те се насладиха на прекрасните изпълнения на млади таланти от Кърджали.

Във фойаето бе подреден базар от мартеници и сувенири, които също бяха посветени на каузата.

Концертът откри Людмила Чаушева, директор на училището-организатор на проявата – «Йордан Йовков». Тя заяви, че още преди началото на концерта организаторите са привели по 5000 лева за лечението на Таня Тончева и Рени Храмова. Заместник кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова поздрави присъстващите от името на кмета Ерол Мюмюн и благодари на йовковци за чудесната и благородна инициатива.

След това на сцената се изредиха малки и по-големи таланти от Кърджали. Младите гайдари от школата в Дома на културата получиха шанса да свирят рамо до рамо с големия майстор на традиционния български духов инструмент Петър Янев.

Известният виртуоз е неотлъчно в тандем със златния глас на Родопа планина Валя Балканска. Залата посрещна дуета с бурни аплодисменти. Двамата благодариха на организаторите в лицето на Людмила Чаушева и на община Кърджали. Заявиха, че винаги с готовност се отзовават на добри каузи.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Здравейте,
    Бях се отчаяла от разпадналата ни държава, но снощи надеждата ми се върна.
    Толкова силно благотворително мероприятие от деца не е провеждано в града.
    ДЕЦАТА на ЙОВКОВ играха и пяха прекрасно!
    Поздравления за ДЕЦАТА! Поздравления за УЧИТЕЛИТЕ! Поздравления за РОДИТЕЛИТЕ!
    Бъдете здрави, силни и успешни!
    ИМА НАДЕЖДА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *