Филмът Заедно срещу агресията събра деца в читалище Родопски фар Експерт от РЗИ-Кърджали изнесе беседа в Деня на розовата фанелка

Нов живот

В Народно читалище „Родопски фар 1938” се проведе обучение с ученици от  VI клас  към ОУ “Васил Левски” с ръководители Хюсние Али и Филиз Хасан. Повод даде Денят на розовата фланелка. Всяка година в последната сряда на месец февруари се отбелязва като Ден срещу тормоза в училище.

Беше показан филма „ Заедно срещу агресията” на община Варна. Беседа изнесе главен експерт Ренета Велкова от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” към РЗИ – Кърджали. Бяха коментирани видовете агресия, показани във филма, и начините да им се противодейства.

Главен експерт Ренета Велкова предложи на шестокласниците да обсъдят няколко казуса, като илюстрират различни видове агресия. Накрая някои от учениците пресъздадоха сценка с агресивно поведение на ученици в градския транспорт. Изводът, който направиха  учениците е, че не трябва да има толериране на агресивното  поведение.

Всички получиха листовка издадена от РЗИ „ Признаци, че някой може да е жертва на насилие в училище”. Това съобщи за „Нов живот“ председателят на читалището Иван Узунов.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *