Юношите на „Арда бокс“ усилено се готвят за държавното първенство в Ботевград /ВИДЕО/ Състезатели и треньори чувстват постоянна грижа и подкрепа от спонсора инж. Кяшиф Кяшиф

Валентина ИВАНОВА

Юношите на „Арда бокс“ провеждат интензивни тренировки в спортна зала „Арпезос“, дни преди първия кръг от Държавното лично отборно първенство и Купа България. Състезанието ще се проведе в Ботевград от 6 до 10 март. Треньорът Стоян Узунов вече е определил състава и дава ценни напътствия на момчетата.

Заминавам с петима състезатели: двамата близнаци Али и Фикри Живкови, които ще излязат съответно в категориите 50 и 52 кг, Борис Асенов – кат. 57, Петко Кирилов – кат. 46 кг и Борислав Борисов – кат. 70 кг. Близнаците са най-опитни от групата. Петко също е участвал, но без големи успехи. Сега е добре подготвен физически и се надявам да стигне до битка за медалите. Другите са дебютанти, обаче са амбицирани да се представят добре, съобщи за „Нов живот“ Узунов.

В залата са и девойките, които се завърнаха с медали от Държавното лично-отборно първенство и турнира за Купата на България при младежи, девойки и жени, което се прведе в Плевен преди дни. То се оказа много успешно за „Арда бокс“.

При девойките до 15 години Есма Хюсеинова спечели златния медал в категория 60 кг. Айлин Антонова /57 кг/ се окичи със сребро, Пънар Мехмед се задоволи с бронзовото отличие в категория 46 кг. Хасине Юмер в категория 46 кг остана на пето място.

Пънар е ученичка в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“. Другите боксьорки са в ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров».

При младежите с бронз се прибра Иван Станчев в кат. 51 кг. Милен Иванов остана на пета позиция в категория 67 кг.

За участието на «Арда бокс» и доброто представяне на отбора в Плевен решаваща помощ даде спонсорът инж. Кяшиф Кяшиф. Състезатели и треньори чувстваме постоянна грижа и подкрепа от негова страна и сега тръгваме за Ботевград спокойни и уверени, добави треньорът Стоян Узунов.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *