Ryanair увеличава цените на билетите

Едва 40 от поръчаните 57 самолета Boeing B737-MAX8200 ще бъдат доставени на Ryanair. Това ще принуди нискотарифната авиокомпания да съкрати част от линиите и честота на полетите си през предстоящите летни месеци юли, август и септември. Към момента компанията разполага със 66 машини, уточниха от там. Съкращенията вече са вписани в предстоящия летен сезон, като ще бъдат засегнати полети от Дъблин, Милано Малпенса, Варшава Модлин и 4 португалски летища, където разходите нарастват по-бързо от инфлацията през 2024 г. Всички засегнати пътници вече са получили известия за промяна на графика, предлагащи им алтернатива полетно време или пълно възстановяване на сумата.

По-малкият брой самолети ще окаже влияние и върху плановете за превоз на пътници. Техният брой се коригира от 205 милиона на 200 милиона през 2025 г.

„Ние сме много разочаровани от тези последни забавяния на доставките на Boeing, но продължаваме да работим с авиопроизводителя, за да увеличим максимално броя на новите самолети B737, които получаваме до края на юни. Сега ще работим с Boeing за намаляване изоставането им в доставките“, каза главният изпълнителен директор на Ryanair Group Майкъл О’Лиъри.

„Очакваме тези последни забавяния на доставките на Boeing, съчетани със спирането на до 20% от флотилиите A320 на нашите конкуренти Airbus в Европа, ще доведат до по-ограничен капацитет и малко по-високи цени на самолетните билети за потребителите в Европа през Лято`24“, предупреди О’Лиъри.

 

Снимка: М. Богданова

Източник: Факти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *