Ватерполистките на „Арда“ загубиха от домакина “Ботев“ след съдийски манипулации

  • Въпреки нередностите, кърджалийският тим е на трето място, а врачани останаха четвърти
  • Последният кръг от държавното първенство за девойки U 17 ще се играе в Хасково през април, „Арда“ е домакин

Валентина ИВАНОВА

Тежки съдийски манипулации не позволиха на „Арда“ да постигне заслужена победа срещу домакините от „Ботев 2000“ в мач от държавното първенство по водна топка за девойки U 17. Поредният кръг се игра през уикенда във Враца. Кърджалийки отново се срещнаха с отборите от същата група, които участваха и в Бургас миналия месец.

В събота „Арда“ взе чиста победа с 14:12 срещу „Арена“-Бургас и очаквано загуби от „Черноморец“, който в момента е най-силният тим в страната.

В неделя „Сините“ загубиха от домакините.

Загубата не дойде след слаба игра на нашите момичета, а след манипулации на съдиите. Единият от тях се оказа бивш състезател на „Ботев“, а трима от треньорите на врачани седяха редом до съдиите през целия мач и диктуваха на кои състезателки да се свирят фалове, разказва старши треньорът на „Арда“ Иван Кръстев.

Във втората част „Арда“ води с 2 гола. Тогава започва тенденциозното свирене на съдиите.

В началото на третата част изгониха 2 от най-силните ни ватерполистки – Ралица и Вера Добрински. След това отстраниха още две, а имахме само 2 резерви. Наложи се до края на двубоя да играем с 4 момичета срещу 6 на „Ботев“. В същото време реферите не свириха реални фалове на домакинските състезателки, обяснява Кръстев.

На турнира не присъства делегат от Федерацията по водна топка и ръководството на кърджалийкия клуб не е подал контестация, но е информирал за случая изпълнителния директор на БФВТ.

Въпреки проблемите след двата кръга на първенството, „Арда“ е на трето място в групата с 8 точки, а „Ботев“ – на четвърто с 6.

Следващият кръг „Арда“ поема домакинството. Турнирът ще се проведе в Хасково, тъй като в Кърджали няма работещ басейн, който отговаря на изискванията на Федерацията.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *