Младежи от 4 държави се пренесоха в света на Орфей

  • Посетиха светилището край село Татул като част от проекта на регионалната библиотека

Нов живот

Младежите от Литва, Италия, Турция и България, обединени от любовта си към културата и историята, се отправиха на пътешествие към мистичното светилище на Орфей в село Татул. Това пътуване не беше само екскурзия, а среща с тайнствеността на миналото и възможност за вътрешно преобразяване.

В мистичната обстановка на светилището, участниците изживяха преживяване, което ги провокира да потърсят вдъхновение и съпричастност към митологичните истории, свързани с Орфей. Тази връзка с древните традиции на мястото им помогна да почувстват мистерията и магията.

След като се насладиха на духовната си среща с миналото, младежите се фокусираха върху легендите от различните страни, от които произхождат. Те обменяха истории и митове, които разкриха многообразието и богатството на световното културно наследство.

Изследвайки най-различните легенди от Кърджалийския регион, участниците се потопиха в богатството на местната култура и традиции. Те проучиха митологията и историята на региона, разкривайки тайнствени и легендарни аспекти.

Вдъхновени от преживяванията си през деня, младежите създадоха свои собствени легенди, които представиха чрез ролева игра. Този процес  ги забавляваше и насърчаваше да се изразяват творчески и да споделят вълнуващи истории със своите приятели.

Вечерта беше озарена от културна вечер на Литва, където младежите се насладиха на изисканата литовска кухня и традиционни десерти. Тази вечер бе повод за обогатяване на знанията за културата и историята на Литва чрез интерактивна куиз игра, която предложи интересни факти и детайли за страната.

Този ден от младежкия обмен бе пълен с духовни и културни преживявания, които не само укрепиха връзките между участниците, но и ги обогатиха като личности. Те останаха вдъхновени да продължат своето пътешествие към нови открития и разбирания за света около тях.

Проектът е финансиран от Европейския съюз.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *