„Арда“ победи с 2:1 като гост „Ботев“ /Враца/

Нов живот

„Арда“ /Кърджали/ победи като гост на стадион „Христо Ботев“ във Враца с 2:1 местния „Ботев“ в мач от 24-тия кръг в Първа професионална футболна лига.

Домакините от Враца откриха резултата в 63-ата минута чрез Бубакар Траоре, а Борислав Цонев изравни за гостите в 76-ата минута. Тонислав Йорданов от „Арда“ направи пълен обрат от дузпа в допълнителното време.

Гостите от „Арда“ стартираха по-добре двубоя и в първоначалните минути направиха няколко опита да затруднят вратаря на домакините.

Минути преди края на първата част „Арда изпусна най-голямата възможност в мача до този момент. След изпълнение на корнер Станислав Иванов бе изпуснат на задна греда, но ударът му с глава от непосредствена близост излезе в аут.

След подновяването на играта и двата тима продължиха да търсят промяна на резултата. В 63-ата минута резервата Бубакар Траоре бе най-съобразителен при едно разбъркване след корнер и от малкото наказателно поле изпрати  топката в мрежата на „Арда“.

В 76-ата минута Борислав Цонев с глава направи вратарят на домакините безпомощен.

В последната минута на редовното време Станислав Иванов от „Арда“ бе фаулиран в наказателното поле. Съдията Красен Георгиев отсъди дузпа, която бе отбелязана от  Тонислав Йорданов.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *