Ахмед Доган съобщи, че е починал Халил Мехмед Расим (Кючук Халил) от Кърджали Дълбоко скърбим за кончината на нашия съратник, каза още той

Нов живот

Почетният председател на Движението за права и свободи д-р Ахмед Доган обяви, че е починал Халил Мехмед Расим (Кючук Халил) от Кърджали.

Халил Расим в театъра в Кърджали през октомври 2018 г., на откриването на фотоизложбата „Свидетели. Памет за концлагера Белене“, където е показана и неговата съдба

Ето какво се казва в съобщението от пресцентъра на Движението, публикувано на Фейсбук страницата на партията:

С болка и прискърбие научих вестта за загубата на Халил Мехмед Расим (Кючук Халил), роден в гр. Кърджали, осъждан за организирана съпротива срещу насилствената асимилация на турци и мюсюлмани в Р България. Излежал е 19 години в лагера Белене, Стара Загора и други затвори на страната.

Дълбоко скърбим за кончината на нашия съратник, който ни напусна на 81-годишна възраст в Картал/Истанбул Р Турция.

С чувство на тъга изразявам най-искрената си мъка и поднасям своите съболезнования на семейството и близките.

Поклон пред светлата му памет!

Д-р Ахмед Доган

Почетен председател на ДПС

Припомняме, че Кючук Халил е голям съмишленик на ДПС. Често е пребивавал в офиса на Областния съвет на ДПС в Кърджали. Участвал е в много партийни мероприятия, особено с възпоминателен характер.

Въпреки, че е живеел в Истанбул прекарвал повече от времето си в Кърджали.

 

Погребението е било днес в квартал Картал, Истанбул. Присъствали са народните представители на 9 МИР Павлин Кръстев, Байрам Байрам и кметът на община Черноочене Айджан Мехмед.  Да отдадат последна почит там са били и председателят на ДПС от Хасково, както и  депутат от ДПС в Хасковски многомандатен район.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *