Денков на консултациите при Радев: Имаме съществен напредък в преговорите с ГЕРБ-СДС „През последните 9 месеца основно вие носехте отговорност за промяната в страната", каза президентът на представители на ПП-ДБ

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС имат съществен напредък в преговорите за съставяне на правителство. Новината обяви премиерът в оставка Николай Денков по време на консултациите при президента Румен Радев, предава НОВА.тв.

„Отношенията са сложни, никой не е очаквал, че ще бъде лесно. Дали ще продължим, зависи от това как ще изглежда споразумението за управление оттук нататък. Започнахме преговори, има съществен напредък, но докато не е договорено всичко, трябва да продължим усилията”, поясни той.

Министър-председателят в оставка бе категоричен, че усилията са си стрували. „Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически щети. Сега са приети 2 бюджета, имаме развиване на инвестиционните проекти и отпушване на основни проблеми, свързани с енергийния преход. Много е важно, че имаше разбиране от другата страна, че преговорите трябва да започнат с дискусия за реформите, които още не са свършени и задвижването на регулаторите и контролните органи, които не работят”, поясни той. И заключи, че се надява всички в политиката осъзнават, че е добре България да има стабилно правителство.

От своя страна държавният глава посрещна представителите на партията със следните думи:

„През последните 9 месеца основно вие носехте отговорност за промяната в страната, като се споразумяхте с вашите партньори. Осигурихте си твърдата подкрепа на ДПС за промените в Конституцията. Като се върнем назад вие успяхте да сформирате управление с вашия мандат. Виждаме, че сложното отношение с вашите партньори остават“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *