Хасковлийка даде 26 000 лева на ало измамници Уж да "спаси" зрението на дъщеря си

86-годишна жена е дала всичките си спестявания – общо 26 хиляди лева, на телефонни измамници, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Случаят е от вчера в 19:30 часа, когато в полицейското управление в града се е явила възрастната пенсионерка и споделила, че около 13 часа е получила обаждане на домашния си телефон. С нея уж се свързала внучка ѝ, която живеела в Германия с дъщеря ѝ.

Момичето казало, че бойлерът им гръмнал, вследствие на което очите на майка ѝ са пострадали и е възможно да ослепее. В този момент слушалката била взета от мъж, представил се за доктор. Той заявил, че е нужна операция, която струва 300 000 евро.

Възрастната жена отговорила, че има само 26 000 лева, за които мнимият лекар споделил, че ще стигнат за лещи. След като разбрал къде живее тя, ѝ казал да слезе и да предаде парите на жена, която ще изпрати.

Малко по-късно хасковлийката предала парите пред дома си на улица „Липа“ на жена, която описала пред полицаите като пълна, с кестенява коса и около 30-40-годишна.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълва още Дир.бг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *