Мъж отвлече детето си от детска градина в Кърджали, задържаха го Той заплашил персонала, взел 5-годишното хлапе и отпътувал в неизвестна посока с лек автомобил „Хюндай“

37-годишен мъж, разбил входна врата в детска градина в Кърджали и взел принудително 5-годишното си дете от детското заведение, е установен и задържан при съвместни действия на Областните дирекции на МВР в Кърджали и Пловдив днес. Сигналът за произшествието е подаден около 9 часа на тел.112. По първоначални данни мъжът е разбил врата в детската градина, заплашил персонала, взел 5-годишното си дете и отпътувал в неизвестна посока с лек автомобил „Хюндай“.

Незабавно е задействан целият състав на РУ-Кърджали, автомобилът е подаден на съседните ОДМВР. Пловдивски полицаи установили и спрели колата на автомагистрала „Тракия“. В момента бащата, детето и бабата по бащина линия са в РУ-Раковски.  Предстоят съвместни действия на РУ-Кърджали и РУ-Раковски за задържането на лицето и конвоирането му до Кърджали. Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал. 1 от Наказателния кодекс за хулиганство и предстоят извършването на процесуално-следствените действия под надзора на Районна прокуратура.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *