Паисиевци жънат успехи на олимпиадите по природните науки На всички областни кръгове се наредиха сред най-добрите

Галина БАЛАБАНОВА

В Средно училище с природоматематическа насоченост „Отец Паисий“ – Кърджали, природните науки са с традиции и с приемственост, а подготовката на учениците е на много високо ниво. В резултат на това ежегодно паисиевци постигат високи резултати  на  олимпиадите по природни науки и се нареждат сред най-добрите в областта. Това се случи и на тазгодишните надпревари по биология и химия, физика и астрономия.

На Областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование учениците от 10. в клас  Жанет Пламенова Митева и Бексун Касим Бекир постигнаха изключителен успех – Жанет завоюва 1-во място, а Бексун 2-ро място в своята възрастова група. Живко Димов Каменов се представи много добре. Ръководени от учителя си по биология Златка Колева, десетокласниците се готвеха системно и упорито, решаваха сложните задачи и постигнаха този успех.

Деветокласниците също се представиха успешно на Областния кръг, за което всеотдайно, интересно и уверено ги подготвяше преподавателят им по биология Мария Влахова. Александър Щерев Милчев от 9.в клас се класира на 3-то място в своята възрастова група, а Александър Пламенов Александров, Берке Басри Мюмюн и Габриела Пламенова Янкова постигнаха много добри резултати. Мария Влахова подготвя и абитуриентите за държавния зрелостен изпит по биология и здравно образование. Зрелостниците участваха и в Олимпиадата по биология –  Йекта Илдърай Аптурахман се класира на 4-то място, а Кристиян Тихомиров Илиев постигна много добър резултат.

В надпреварата участваха и седмокласниците Михаела Михайлова Славова, Мерве Мустафа Ремзи, Динара Алиева Алиева и Никола Емилиянов Калчев. Те демонстрираха отличната си подготовка, постигната благодарение на разбираемия и увлекателен начин, по който учителят им по биология Валентина Мингова ги запознава с биологичните видове и системи, изучавани в часовете.

На Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда много добре се представиха деветокласниците Габриела Пламенова Янкова, Борис Данаилов Димитров, Берке Басри Мюмюн и Георги Миленов Димитров. Тези резултати са благодарение на системна подготовка, която учениците получават от учителят си по химия Емилия Соколова.

Подготвяни от учителите по физика и астрономия Виргиния Хорчева и Мария Вълкова, седмокласниците Никола Емилиянов Калчев и Мерве Мустафа Ремзи представиха отлично училището на Областния кръг на олимпиадата по физика, а на Областния кръг на олимпиадата по астрономия  Кристина Здравкова Тодорова от 11.а клас  и Михаил Захариев Димитров от 8.б клас постигнаха много добри резултати.

Снимки: Галина Балабанова, председател на МО – Природни науки

  Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *