Детският струнен оркестър от Кърджали спечели купата в националния конкурс Път към славата Форумът се организира от Арт център „Кърнолски“ в София, директор е Снежана Полихронова

  • В индивидуалната надпревара Ирем Моллахасан се класира на второ място

Валентина ИВАНОВА

Детският струнен оркестър при Дома на културата в Кърджали с ръководител Мария Петковска спечели  1-ва награда от Националния конкурс „Път към славата“. Състезанието се проведе в София за 12-ти път и в него участваха над 2000 изпълнители – вокалисти, танцьори, инструменталисти и фолклористи от над 56 населени места в България.

Организатор на конкурса е Арт център „Кърнолски“ и негов директор е кърджалийката Снежана Полихронова-Кърнолски, която от години живее в столицата.

От града на Арда за първи път участват на популярния форум на изкуството. 14-те музиканти показаха своя талант по убедителен начин победиха в раздел инстументалисти. Освен купата, те получиха специалната награда на КНСБ и бяха поканен да участват в международни фестивали в Гърция и Италия.

В индивидуалната надпревара малката пианистка Ирем Моллахасан се класира на второ място. Тя е възпитаничка на Дарена Чавдарова, преподавател в Школата по изкуствата при Дом на културата.

Патрон на конкурса е Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Проектът „Път към славата- реализация на млади таланти“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *