БСП след изпълнения мандат: ГЕРБ успяха да отмъкнат част от „плячката“ Коментарът направи зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов

„Ако утре гласуват този неприемлив за тях кабинет, това значи поредно предателство спрямо техните избиратели. Може и да са се договорили да гласуват, но това е лош вариант за българските граждани“. Това каза пред журналисти депутатът от БСП Христо Проданов след като кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна реализиран мандата за правителство на президента Румен Радев.

По думите му „ябълката на раздора“ са Министерството на отбраната и Министерството на енергетиката – министерствата, в които има по-голям ресурс“. „ГЕРБ успяха да отмъкнат част от плячката“, допълни Проданов.

На въпрос ще се разберат ли помежду си ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за състава на проектосъстава на кабинета, депутатът заяви: „Самите ПП-ДБ са много разделени. Може и да се обърнат ролите и едните да се правят на опозиция, но всъщност всички са в кюпа. Разпределиха порциите за пореден път и точно заради това казвам, че не е добре за българските граждани“.

„Някъде да чухте да се говори за политики, за минимална работна заплата, за доходи, за образование, за здравеопазване. Това интересува хората“, допълни Проданов.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *