Будна кърджалийка предлага решение срещу задръстванията в Кърджали Маргарита Павлова пише до министерства и институции от години, но не получава отговор

Нов живот

От няколко години кърджалийката Маргарита Павлова сезира институции с надеждата да бъде променена пътната маркировка в отсечка от пътя за Маказа. Става дума за участъка от автогара „21 век“ до светофара в квартал „Веселчани“. Ежедневните задръствания са предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Освен това, при задръстванията автомобилите отделят много повече изгорели газове, а това не е добре за хората и екологията. Понякога „тапата“ е от съда до бившия завод „Орфей“.

Живущите в Кърджали заслужаваме да живеем при по-добри условия“, пише Маргарита Павлова в писмото си, адресирано до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на управителния съвет на АПИ, кмета на община Кърджали и областната дирекция на МВР.

Маргарита Павлова

Тя предлага да бъдат обособени по две ленти в двете посоки, така както е от квартал „Гледка“ до светофара във „Веселчани“ и от кръговото на автогарата до изхода на града в посока Хасково, все части от булевард Беломорски“. Според будната кърджалийка, това е единственото решение, което може да бъде реализирано бързо, евтино и в полза на всички жители на града, както и на преминаващите с автомобили  в посока Гърция.

За съжаление, до момента Павлова не е получила отговор от нито една институция. Макар че се чуди защо обществеността трябва да се занимава с подобни проблеми, вместо институциите да направят каквото е необходимо, тя смята да продължи своите усилия, използвайки всички законови средства.

Преди няколко години директорът на машиностроителната компания „Монек юг“ Иван Колев настоя пред кмета Хасан Азис да бъде поставен светофар, за да могат служителите в предприятията в този район спокойно да стигат до работните си места и да се прибират. Идеята му бе подкрепена от тогавашните ръководители и собственици на фирми. Но не последва решение на проблема. Натовареният трафик и днес затруднява включването в движението на булеварда.

Последвайте ни и във Facebook

4 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Към будната Марго, решението е околовръстен път.Две ленти в този участък не е решение поради много причини.Изказвам мое мнение,с шофьорски стаж 50 години.

  2. От народа каза:

    Браво на госпожата защо за нищо несе отговаря в България какви европейци сме ние до автогарата от Веселчане за 30 минути аз от село идвам за 20 минути какво е това безобразие само зплатаджиили има тая държава едно кръгова на Веселчане най напред най много катастрофи стават там има варианти но никой Неси мърда гъза който и да дойде на власт все са избрани творби тъпоглави

  3. Анонимен коментатор каза:

    А как ще се влиза и излиза в бензиностанциите на пътя като са с две ленти ? А как ще се влиза и излиза към предприятията с този нов начин на придвижване ?

  4. Юзджан каза:

    Легналия полицай също трябва да се махне,
    Тое основния причинител на задръстванията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *