Прокуратурата в Благоевград започна разследване на далаверите в Югозападния университет

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършени длъжностни престъпления в Югозападния университет „Неофит Рилски“, съобщи БНТ.

Наблюдаващият прокурор след запознаване с материалите от извършена проверка по повод публикации в медиите е преценил, че са налице процесуалните предпоставки за това, съобщават от прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Благоевград се самосезира по случая още в средата на декември. В края на миналата година историкът доц. Стефан Дечев подаде сигнал до МОН за фалшифицирани оценки в университета.

Проверката на МОН, която се проведе в средата на декември, установи нарушения в различни дисциплини от Правно-историческия факултет – липсващи изпитни протоколи, липсващи оценки в Главната книга на университета, коригирани с коректор текстове и оценки, както и обучение в съкратени срокове в специалност „Право“.

От университета опровергаха твърденията за злоупотреби и незаконно издавани дипломи във висшето учебно заведение и показаха документи за това.

В Окръжната прокуратура в Благоевград работят 18 обвинители, като 15 от тях са завършили Югозападния университет. Наблюдаващият прокурор обаче не е сред тях, той е с диплома от СУ „Св. Климент Охридски“.

Източник: Факти

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    И там ли далавери . Егати държавата . От всякъде бъка корупция . Ще видим Шенген по суша през крив макарон .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *