Удължиха до края на април срока за регистриране на тютюнопроизводителите

Нов живот

Със заповед на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър, съгласно Закона за тютюна, се удължава до 30 април 2024 г. Целта е да се даде възможност на по–голям брой земеделски стопани да спазят нормативната уредба в сектор „Тютюн“, набавяйки си необходимия набор документи, като договори, правни основания и приемно – предавателни протоколи.

Удължаването на срока бе поискано от „Националната асоциация на тютюнопроизводителите–2010“ /НАТ-2010/. Мотивите бяха, че голям брой земеделски стопани срещат трудности при набавянето на необходимия набор документи, необходими им за вписване в Регистъра на тютюнопроизводителите за 2024 година. Така, ще се даде възможност на по-голям брой потенциални тютюнопроизводители да се впишат в Регистъра и да отглеждат тютюн законно.

Съгласно Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия срокът за вписване в Регистъра е 1 март – 31 март. Със заповед министърът може да го удължи два пъти с по един месец.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *