Пеевски: Текстът на споразумението го писахме лично с Кирил Петков, съгласуван е с ГЕРБ Според него Христо Иванов е човекът, който иска избори

Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за споразумението. Текстът лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Нямахме никаква претенция към него и всичко беше изяснено. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в коментар на напрежението между управляващите партньори, предаде НОВА.тв.

Според него Христо Иванов иска избори, защото за него няма смисъл да остава в управлението. „Вижда, че не може да овладее съдебната власт. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да направят правителство. Не мога да разбера всички обяснения, които валят, както и размяната на кого сме по-добри приятели. Приятел съм и на Петков, и на Борисов, но най-вече съм приятел на България. Нямаме претенции към споразумението, ДПС не е било тема в него. Двете точки за службите и следствената тайна са били обект на спор. Два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС – с генерал Атанасов и с кандидатура на съветника на Денков – Веселин Марков, на която Петков се противопостави след като беше съгласен първоначално. За нас няма нужда от смени в службите, много добре са структурирани и имат доверие на западните ни партньорите. Желанието да се овладяват политически не го разбирам. Там има само едно политическо назначение – на Петър Петров от ПП-ДБ“, заяви той. И се обърна към Христо Иванов с думите „Христо, седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието“.

По думите му е абсурдно да се изнася следствена тайна по дело. „Имам впечатлението, че от ПП-ДБ не разбират от тези неща, за Конституцията трябваше да им се помага. Номерът с врага ДПС няма да мине, ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние с всички демократични средства ще го предотвратим. ПП-ДБ и ние не можем да работим с „Възраждане“. Хората на ДПС не са втора класа, когато искат нашата подкрепа, ще искаме да се знае“, отбеляза Пеевски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *