Новите „айфони“ ще бъдат с още по-тънка рамка на дисплея Очаква се екранът да порасне и на размери

Според по-ранни доклади Apple планира да увеличи размерите на екрана на предстоящите модели iPhone 16 Pro и 16 Pro Max съответно до 6,27″ и 6,85″ в сравнение с размерите 6,1″ и 6,7″ на техните предшественици. Въпреки по-големите екрани обаче телефоните няма да са толкова големи като цяло, благодарение на нова технология, наречена „Border Reduction Structure“ (BRS), чиято цел е да намали размера на рамката.

Вътрешни лица от индустрията, цитирани от корейското издание Sisa Journal-E, разкриват, че Apple е разработила тази технология BRS, за да направи рамките по-малки, което ще доведе до по-компактен дизайн. Очаква се iPhone 16 Pro и 16 Pro Max да са с размери съответно 149,6 x 71,45 x 8,25 мм и 163 x 77,58 x 8,25 мм, което представлява леко увеличение на височината и ширината в сравнение с излизащите iPhone 15 Pro и 15 Pro Max.

Освен това и четирите модела в линията iPhone 16 ще разполагат с дисплеи с технология BRS. Очаква се обаче стандартните iPhone 16 и 16 Plus да запазят същите размери на екрана като своите предшественици. Освен това се очаква честотата на опресняване за тези модели да остане 60 Hz, като в поколението iPhone 17 се очаква да бъде въведена 120 Hz.

Интересно е, че Apple е срещнала проблеми с разсейването на топлината по време на внедряването на технологията BRS. Компанията обаче намери просто решение, което ще бъде възприето от нейните трима доставчици на дисплеи: Samsung Display, LG Display и BOE. Макар че компаниите не смятат технологията BRS за прекомерно предизвикателство, Apple може да коригира производствените обеми между доставчиците, ако по време на масовото производство възникнат някакви проблеми, пише Факти.бг

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *