Щъркелите на Делиормана кацат в Кърджали Спектакълът започва в 16 часа на 17 април в театъра

Нов живот

На 17 април от 16 часа в Кърджали гостува спектакълът „Щъркелите на Делиормана“, едно театрално пътешествие по три разказа на писателя д-р Хасан Ефраимов. Това са три легенди за Бея и неговото село, които разказват за любовта, за предателството, за грешките, за добрите дела, но най-вече – за Надеждата. Надеждата – кой я носи, кой я праща, как ни докосва тя. Дали не е просто погалване от птиче крило – хем красиво, хем крехко, хем мъдро…, споделя режисьорката Надя Асенова. Освен нея, в реализацията на спектакъла на Драматичен театър „Антон Страшимиров“ в Разград участват сценографът Тодор Райков, музикална обработка Лия Иванова и голям актьорски състав.

Всъщност, „Щъркелите на Делиормана“ е разказ за вярата и надеждата на населението в Делиормана, което съжителства заедно в разбирателство, смесва и обогатява културите си – надеждата за утрешния ден и вярата в Господ или Аллах.

Д-р-Хасан-Ефраимов

Известният акушер-гинеколог от Добрич д-р Хасан Ефраимов е познат с книгите си “Метаморфоза”, “Шейтаните от тавана на гара Хитрино”, “Паралелен свят”. “Събирач на болка”, „Изпращачът на души“, „Възкресение“, „Графити“, „Мълчана вода“, „Щъркелите на Всевишния“, както и на спектакъла, озаглавен „Джанки в Манхатън“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *