В Кърджали започва безплатна кампания за кастриране на кучета Организират я фондация „Спасение“, немска организация и общината

  • Ще се проведе от 29 до 31 март включително

Нов живот

На 29 март започва тридневна кампания за безплатна кастрация на кучета. Тя се организира от фондация «Спасение»- Кърджали, немската организация за защита на животните Pfotenliebe e.V. и Община Кърджали.

Целта й е овладяване на нежеланата популация на бездомни кучета в общината.

Ще бъдат ангажирани двама ветеринарни лекари – доктор Николай Каснаков и доктор Айхан Шабан. Ще се присъедини и екип от град Казанлък, в лицето на Ивелина Недкова -ветеринарен техник и председател на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak и ветеринарните лекари доктор Мирев и доктор Кръстев.
Организаторите канят всички доброволци, граждани, обичащи животните и полагащи грижи за тях, от Кърджали и селата в общината, собственици на домашни /дворни кучета, желаещи да кастрират любимците си, но нямащи финансовата възможност да го сторят, след като се свържат с тях.

Записвания за кастрация на кучета – бездомни, дворни, обгрижвани от граждани, ще се приемат чрез контактите на страницата на Фондация „Спасение“ – Кърджали до 12,30 часа на 28 март (четвъртък) или на телефон 0878801666 /посоченият номер е само за записвания, а не за подаване на сигнали/.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *