Въженият мост при село Лисиците да се обнови, а пътят до крепостта Моняк – разчистен Предложението е на общинския съветник от ГЕРБ Руслан Терзиев

Нов живот

Рехабилитация на въжения мост над яз. „Студен кладенец“ при село Лисиците – най-дългият пешеходен мост у нас, и облагородяване на района около него предвижда приетата днес от ОбС Програма за развитие на туризма в община Кърджали през 2024 г.

Предложението е на общинския съветник от ГЕРБ Руслан Терзиев с мотиви, че съоръжението е част от популярните туристически маршрути в Източните Родопи, намира се в непосредствена близост до средновековната крепост Моняк и следва достъпът до двете забележителности да бъде максимално улеснен.

Терзиев настоява още да бъде разчистен пътят до Моняк от обраслата го растителност, да се укрепят компрометираните участъци и да се поставят указателни табели, а при възможност да се изгради и панорамна площадка на върха. Съветникът изрази надежда новото ръководство на общината да положи повече усилия за устойчиво развитие на туризма и  увеличаване на инвестициите в сектора с цел икономически растеж и по-високо качество на живот.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *