Йовковци спечелиха ученическия футболен турнир на Саяна Състезанието бе организирано от БАМФ Кърджали със съдействието на общината

През изминалата седмица в Кърджали се проведе ученически футболен турнир за деца II – IV клас. Мероприятието носещо името Арена Саяна донесе куп позитивни емоции за малки и големи.

Шампион в надпреварата без допусната загуба стана отборът от четвъртокласници на СУ „Йордан Йовков“. Учениците на кърджалийското школо ще бъдат облечени в нова екипировка от Саяна, с която ще представляват и град Кърджали във финалният турнир срещу училища шампиони от цялата страна. Турнирът ще се проведе в Казанлък, а нашите представители със сигурност имат потенциал за силно представяне. Вицешампиони в турнира станаха третокласниците на СУ „П. Р. Славейков“, които играха може би най-красивият футбол по време на целият турнир и заслужиха овациите на неутралните зрители. С бронзовите медали се окичиха децата от IV – ти клас на СУ „П. Р. Славейков“, които отстъпиха единствено на шампиона в турнира с 3:5 след хубав и равностоен двубой в полуфинала. Четвърто място и повече от достойно представяне отбелязваме и за децата от смесеният отбор II – IV клас на СУ „Кирил и Методий“.

В надпреварата за много добро представяне бяха отличени със сертификати също учениците от СУ „Отец Паисий“, ОУ „СВ. Климент Охридски“, ОУ „Пейо Яворов“, ОУ „Васил Левски“, СУ „Йордан Йовков – II“, СУ „П. Р. Славейков“ – II клас, СУ „Христо Ботев“ и ОУ „Иван Вазов“.

Организаторите на турнира се погрижиха за доброто настроение и усмивките на малки и големи чрез високо качество на снимки, видеа, интервюта, озвучаване и приятелско отношение по време на целият турнир. Община Кърджали и кмета Ерол Мюмюн  се  включиха в инициативата с грижи за децата. Те подсигуриха обяд и водичка за всички близо двеста ученика. От Саяна раздадоха и стотици млечни напитки за децата на терените на ст. Горубсо, които пък бяха любезно предоставени за ползване от президента на Футболна Академия Арда 1924 – Альоша Синабов. Синабов и екипът му от треньори се погрижиха гостите да се чувстват като у дома си, а двама от дългогодишните съдии към БФС Владимир Годуманов и Емил Митев всяваха респект край тъч линията. Провеждането на Арена Саяна нямаше да бъде възможно и без невероятният професионализъм на Пламен Божидаров, Асен Христов, Боби Марков, Феляйтин Бекир, Благовест Саръев, Александър Терзиев, Мирослава Тодорова и Первин Ахмед.

От името на общината пожелаваме успех на шампиона СУ „Йордан Йовков“ в следващият етап от турнира, в който те ще представляват не само своето училище, а и Община Кърджали!

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *