Паисиевци посветиха две инициативи на Седмицата на гората

С две инициативи паисиевци отбелязаха  Седмицата на гората  – засаждане на дръвчета и занимателни и образователни игри. И двете събития бяха под надслов „Гората е живот и обща отговорност „.

Клуб „Млад доброволец“, ръководител Северина Вълчева, традиционно отбеляза Седмицата на гората.  Участваха учениците от  5.е   клас  и експерта от ТО на НТС – Диана Соколова. Те засадиха 10 широколистни дървета (копривки), за да добавят зеленина, а занапред и сянка в двора на СУ „Отец Паисий“. Госпожа Вълчева изказва специалната си благодарност на ДГС Момчилград, което е осигурило дръвчетата.

Другата инициатива е  съвместна с  ТО на НТС и Регионална дирекция на горите – Кърджали.  В нея участваха  учениците от 5.е клас, експерти от РДГ и експерт от ТО на НТС. Бяха проведени образователни и забавни игри, чрез които  малките добротворци се запознаха с дървесните и животинските видове в горите, научиха колко са важни горите и техните обитатели за екологичното равновесие на Земята и че е много важно да ги пазят от пожари и замърсявания. Урокът игра завърши с  подаръци и почерпка за петокласниците.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *