Вечеря-ифтар събра хората в Черноочене

Исмет ИСМАИЛ

Празничната вечеря-ифтар събра в Черноочене над 350 души от общинския център и периферни населени места.

Благотворителната инициатива е организирана от Община Черноочене по случай свещеният за мюсюлманите месец Рамазан.

Сред гостите уважили ифтара бяха областният председател на ДПС Кърджали Ресми Мурад, Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед, председателят на Общински съвет-Черноочене инж. Месру Мюмюн, директорът на Средно мюсюлманско духовно училище гр. Момчилград Салих Бозов, общински съветници, кметове на населени места и други гости.

Районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди в изказването си пожела на присъстващите да бъдат добри помежду си, да са милосърдни към бедните, страдащите хора и към ближния. Рамазан е месецът на опрощението, взаимопомощта и смирението, допълни той.

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед сподели, че като местна администрация продължават да спазват традицията за даване на благотворителна вечеря за хаир по време на месец Рамазан.

Благодарим на всички Ви, че ни оказахте чест да се съберем заедно в това свято време-ифтар, каза инж. Айджан Ахмед.

Тези събития също са повод нашите хора да се съберат и сплотят. Бих искал да изразя признателността ни на всички, които допринесоха за приготвянето на ифтара, подчерта в изказването си областният председател на ДПС Кърджали Ресми Мурад.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *