Децата доведоха пролетта в Кърджали, кметът Ерол Мюмюн ги поздрави ОДК организира пролетен детски карнавал за 19-та година

Над 400 деца от ІV-тите класове на училищата в Кърджали посрещнаха днес заедно пролетта в центъра на града. Карнавалът се организира за 19-та година от Община Кърджали и Общински детски комплекс. Тази година в него се включиха 22 четвърти класове от СУ„Й.Йовков”, СУ„Отец Паисий”, ОУ„Св.св.Кирил и Методий”, СУ„П.Р.Славейков”, ОУ„Кл.Охридски”, ОУ“В.Левски”, СУ“Вл.Димитров-Майстора” и ОУ“П.К.Яворов“.

С карнавално шествие децата преминаха през централната улица на града и бяха посрещнати на откритата сцена до театъра от Цветка, Кокетка и младите артисти от клуб „Театрално студио“ към ОДК с ръководител Антония Грозева. Те заедно с децата извикаха красивата Пролет и прелестната Жура-Божура, с които заедно танцуваха и се забавляваха. Всички участници в карнавала посрещнаха с аплодисменти кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, който ги поздрави с празника и им пожела да са здрави, ученолюбиви и послушни.

С много настроение четвъртокласниците дефилираха и се забавляваха, и като истински артисти представиха невероятни карнавални костюми и маски на приказни и анимационни герои, извънземни, феи, животни и всякакви причудливи същества.

В края на празника г-жа Пеньова, директор на ОДК, връчи на класните ръководители на всички класове грамоти и футболни топки, осигурени от община Кърджали.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *