Повече от 14 ферми опънаха шатри в центъра на Кърджали Започна изложението на местни продукти

Нов живот

Над 14 представители на малки ферми от цялата страна участват в откритото днес в Кърджали Изложение на местни продукти. Форумът е двудневен и се осъществява с подкрепата на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“, и със съдействието на община Кърджали.

Утре в Кърджали се очаква да пристигне и министърът на земеделието Кирил Вътев. Тук бе и председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов.

Стана ясно, че Кърджали е вторият от общо шесте града в страната, след Стара Загора, където се организира подобно изложение. Останалите градове, където ще стъпи изложението, са София, Пловдив, Варна и Бургас.

В 14-те шатри, разположени на площад „Освобождение”, са изложени разнообразни продукти от различни сектори в земеделието. Кърджалийци и гостите на града имат възможност да си закупят мляко и млечни продукти – сирене и кашкавал, мед и пчелни продукти, зеленчукови и плодни консерви, билкови нектари и вина и др.

Целта е подпомагане на земеделските стопани чрез пряка реализация на произведените от тях продукти сред българските потребители, каза председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов.

По думите му участниците в изложението имат възможност да обменят опит и познания, да осъществят контакти един с друг и да засилят сътрудничеството помежду си. „Посредством изложенията от Български фермерски съюз се надяваме да засилим интереса към земеделските дейности на по-широк кръг от хора, както и да привлечем младото население към тях”, каза Георги Стоянов. Според него , чрез изложенията се създава пряка връзка между производителя и преработвателя, и самия клиент.

Източник: Общинско радио Кърджали

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Шенол Ариф каза:

    Нали продаването млечни продукти забранено сега разрешено.До вчера гонеха хората, глобяваха сега разрешено.Не мога да разбера.Пак далавери щом ще пристигне министъра на земеделието.Пак пясък в очите на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *