Питайте ги, като се срещате с тях, кое ги накара, Пеевски ли ги накара да развалят правителството, попита лидерът на ГЕРБ.

Трябваше сега да си изберем заедно регулаторите и да върви държавата напред, допълни той.

„Хемус“ щеше да е готова, „Струма“ щеше да е готова. А сега хем парите ги няма, хем нищо няма“, натърти още веднъж Борисов.

„Съдебната реформа на ПеПе-тата се свежда до слагането на техни хора. Нищо друго,“ категоричен бе той.

В България преди години бяха непрекъснато Макрон и редица европейски лидери. Сега ги гледаме само по телевизията, а преди премиерът на Китай стоя 4 дни, Меркел, Макрон и Тереза Мей бяха тук, британският премиер беше тук, разхождаха се по Моста на влюбените. Сега сме в тотална изолация. Хекимян сега може да ви разкаже, ако е в добро настроение, какво нещо се е случвало по медиите, докато ни съборят, възмути се Борисов.

Малоумно ли е всичко това сега, ние бяхме в чакалнята на Еврозоната, откачихме се от Румъния, а сега Румъния е много по-напред. Като влезеш сега в Русе са дупки, ями, тъмница, мръсотия. Сега пътят до Русе щеше да е готов, а три години сме спали, „Хемус“, „Струма“ щяха да са готови – а сега хем парите ги няма, хем нищо няма, само дългове има, отсече лидерът на ГЕРБ.

Сега майката на подуенския кмет от ПП е министър, а Петков питаше защо майката на Сашо – Александър Ненков, е шеф на КЗК, коментира той по повод въпрос, зададен от залата.

„И като всички избори и тези са важни. Трябва да имаме 4-5 изведени приоритета, затова ще усилим юридическото лоби в парламента, ще вкараме наши добри юристи, защото това е много важно – да направим по-справедлива системата. Юристите трябва да могат да обяснят как работи системата и как да се подобрява“, каза още Борисов.

„В сферата на строителството не може да обещаем нищо, защото парите ги нямаме. Парите изчезнаха“, каза той.

„Относно сферата на сигурността и земеделието, това е нещо, което е по-лесно да обещаем, защото са основните ангажименти на Европейската народна партия. Нашият кандидат Урсула фон дер Лайен – уважението към ГЕРБ, към нас, не само че ще ни посети, но и в нейния щаб е Деница Желева, моят началник кабинет“, допълни още Бойко Борисов.

„Светът върви към война. Ужасно е това, което се случва в Израел. Това са цели поколения с тази война. Трябва да се намери начин в парламента да има някаква стабилност“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Въпросът е не да вкараме човек в парламента, а живи специалисти. ПП говорят, че това правителство било наше. Но то е доминирано от ПП. Нека си говорят… Пожелавам успех на Главчев. Той е сериозен мъж и ще се справи“, заяви в заключение Бойко Борисов.

В служебното правителство ГЕРБ застават зад военния министър Атанас Запрянов и искат премиерът Главчев да смени външния – в противен случай служебното правителство няма да има подкрепата на партията. Според Борисов Запрянов, за разлика от външния министър, се е представил фантастично на днешната конференция за сигурността в Черно море, която се състоя в София.

„За генерал Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от НАТО-вските позиции – подкрепа за Украйна, както и днеска на Кримската платформа, фантастично се представи генерал Запрянов. За разлика от външния министър. ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната. За външния министър ние не носим никаква отговорност. И ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Защото той променя доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на отбраната и нашата партия“, заяви Борисов.