Ремонтират през тази година 54 улици в Кърджали, от тях седемнадесет са основни

Валери КОВАЧЕВ

На 15 април община Кърджали е обявила процедура за избор на изпълнители по Закона за обществените поръчки за основен ремонт на седемнадесет основни в Кърджали на обща стойност малко над 23 милиона лева. Това съобщи на брифинг тази седмица кметът на общината Ерол Мюмюн. Крайният срок за подаване на офертите е 13 май, след което ще бъдат избрани изпълнители.

Проектът включва подмяна на настилка, прилежаща инфраструктура и подземна инфраструктура на някои от тях.

На 16 април е обявена процедура за текущи ремонти и подмяна на настилки на 37 улици, които са били заложени в приетата актуализация на капиталовите разходи в бюджета. Включени са улици в централна градска част и в кварталите „Възрожденци“, „Веселчане“, „Студен кладенец“, „Байкал“, „Гледка“ и „Горна Гледка“. Крайният срок за подаване на офертите е 13 май. Предвидените средства са ремонти са близо 5 млн. лева.

На 2 април е била обявена процедура за избор на изпълнители на основен ремонт, реконструкция и рехабилитация на пътища на територията на община Кърджали. Срокът за подаване на оферти е 2 май, като общата сума на проекта е малко под 20 млн. лева.

Ако няма обжалване до края на май процедурите могат да приключат и да стартират ремонтните на улиците и общинските пътища, заяви кметът.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *