Пореден успех за ученици от Крумовград в Националното състезание Природата – наш дом

В Националния дворец на децата гр. София се проведе Националното състезание „ПРИРОДАТА-НАШ ДОМ“ – 2024 г., което се организира от Министерството на образованието и науката и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците. Състезанието е  посветено на Деня на Земята – 22 април.

Еко клуб „Крумовица“ към ЦПЛР-ОДК гр. Крумовград  е отборен първенец във втора възрастова група  V – VІІ клас, представляван от трима състезатели: Денис Шарков – 7 клас,  Мартин Казълов – 6 клас и Теодора Чапарова – 5 клас.

В раздел „Характеристика на защитена природна територия“ с  реферата „Царския орел – властелина на бурите“ първото място беше спечелено от Деница Марчева – 6 клас и Станимира Узунова – 5 клас. Деница Марчева е класирана и на второ място в раздел „Проза“ с разказа „Земята в Родопа планина“.

Петимата участници бяха окичени с златни медали, а ръководителя на еко клуб “Крумовица“ към ЦПЛР-ОДК Крумовград г-жа Надежда Саръева  получи  купа и грамота за принос към екологичното възпитание и култура на подрастващите.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *