Районен съд в Ардино отвори врати за гости

Нов живот

На 22 април 2024 г. Районен съд – Ардино отвори врати и посрещна гости в организирания Ден на отворените врати по повод 16 април – Денят на Конституцията и професионалния празник на българският юрист и съдебните служители.

Гости на съда бяха деветокласници от Средно училище „Васил Левски“ – Ардино и класният им ръководител, които заедно с магистрати от съда проведоха беседа на тема „Свободата на словото в контекста на социалните медии и опасностите, които крият социалните медии“. След интересен разговор и дискусия, учениците имаха възможността да видят демонстрация на това как се разпределят наказателно и гражданско дело дело на случаен принцип в Единната информационна система на съдилищата.

Инициативата Ден на отворените врати се провежда ежегодно в органите на съдебната власт и е насочена към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите, в това число младежи и ученици, и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *